Putus Asa

Sore-sore Mustaqim jagongan ngelamun nang warung, pandangane kosong ambek tangane ngudek es teh.
Moro-moro Choirul, koncone, teko ngageti terus langsung nyaut ngombene Mustaqim diglogok sampek enthek, karepe ngono ngejak guyon.
Mustaqim nuangis gerung-gerung, koncone malih gupuh kabeh.
“Wok!! Kon iku jarene tentara tapi kok cik gembenge, ngombemu tak saut ae wis nangis,” jare Choirul.
“Sak dino iku apes thok uripku.” jare Mustaqim.
“Lho opoko, mbok menowo aku isok nulungi,” jare Choirul sakno.
“Isuk mau, aku dipecat mergo ngilangno bedhile komandan,” jare Mustaqim.
“Walah ngono ae lho, laopo se dipikir. Awakmu lak demphal tah, dadi bodyguard utowo preman pasar sik payu,” jare Choirul.
“Iku sik gak sepiro. Mari dipecat, aku mulih dhisik. Pas sampek omah, dhadhak aku mergoki bojoku lagi indehoi ambek koncoku,” jare Mustaqim.
“Wis gak usah dipikir. Bojomu lak pancen ngono kelakuane, pegaten ae, wong wedhok sik uakeh sing tahes komes,” jare Choirul.
“Iku sik gak sepiro. Aku wis putus asa, katene bunuh diri ae. Aku tuku potas terus tak campur es teh, bareng arep tak ombe dhadhak kon saut pisan.”

Posted on May 23, 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: